Kledingenbanken ‘Van Katoen’ & ‘Goed’

Jammer genoeg is het nodig. Veel te veel mensen hebben gewoon weg niet voldoende geld om af en toe nieuwe kleren te kopen. In de gemeentes Hof van Twente en Lochem zamelen de vrijwilligers van de kledingbanken ‘Van Katoen’ en ‘Goed’ kleding in. Ook wordt kleding gerepareerd, gesorteerd en weer schoon en netjes in rekken gehangen.

Mensen met een minimum inkomen mogen op uitnodiging van de  gemeente periodiek kleding uitzoeken. Een fantastisch initiatief dat een mooie tegenhanger vormt van de voedselbank. Want net als voeding behoort kleding tot de eerste levensbehoeften.

Beide kledingbanken zijn volledig afhankelijk  van de vrijwillige inzet van burgers. Er is nauwelijks subsidie dus de budgetten zijn laag. Als Lions Club vinden wij dat de vrijwilligers een steuntje in de rug verdienen. We willen graag zorgen dat er iets meer financiële ruimte komt om materiaal aan te schaffen of om een keer wat leuks met of voor hun klanten toe doen. Daarom doneren we de gehele opbrengst van Proeven en Fietsen 2019 aan beide kledingbanken.

Kledingbank Goed Lochem
Stadhuus, Markt 3,
Lochem
www.kledinggoedlochem.nl

Kledingbank Van Katoen
Wijnkamp 5,
Goor
www.vankatoenkleding.nl