DE START 
Verscholen in het coulissenlandschap rond Markelo ligt een gerestaureerde schuur. Het startpunt van de fietstocht is in een voor het landschap zo karakteristieke Schöppe. Jonneke en Arjen hebben de schuur met liefde verbouwd. Regelmatig worden er concerten gegeven en de schuur is zeer geschikt om bijeenkomsten in te organiseren of als vakantiewoning.

Op 19 mei wordt de schuur ingericht als gezellig startpunt voor Proeven en Fietsen. De koffie pruttelt, schalen lekkers staan klaar en de kippetjes scharrelen rond. U kunt u op uw gemak voorbereiden op een leuke tocht. Parkeergelegenheid is voldoende aanwezig.

Bij terugkomst wacht u vast een muzikale verrassing.

TUSSENSTOPS in willekeurige volgorde

Wat de fietstocht Proeven en Fietsen zo leuk maakt is dat u plekken in Twente en de Achterhoek gaat ontdekken waar u anders misschien niet zou komen. U krijgt een kijkje achter de schermen. U ontdekt waar ondernemers trots op zijn en hoort ze er over vertellen. Gastvrijheid en samenwerking staan daarbij centraal. Want in een streek als deze zetten we er gewoon de schouders onder en is het ‘niet ouwehoeren, maar doen!’

TUSSENSTOP 1:
Wijnhoe
ve Kunneman

Verscholen tussen de coulissen in het buitengebied van Geesteren ligt Wijnhoeve Kunneman. Jan en Gea Zieverink verbouwen er met veel plezier druiven. Om er vervolgens de lekkerste wijnen van te maken. Zeg nu zelf met namen als: Weerkomm’n, Liefelijk, UutBloaz’n en Goodgoan krijgt u vanzelf zin om een wijntje te proeven?

TUSSENSTOP 2:

Forellenkwekerij Deep’n
Een hengeltje uitgooien kan het hele jaar in de forellenvijvers dicht bij Diepenheim. De zalm- en regenboogforellen zwemmen vrolijk rond tot ze aan de haak geslagen worden. Vanaf het terras ziet u de fanatieke vissers vol verwachting naar de dobber kijken, terwijl u zelf een kopje koffie of een lekker koud drankje nuttigt. En…. de gerookte forel zo uit de ton is werkelijk waar verrukkelijk!

TUSSENSTOP 3:
Een mooi plekje ergens op de route

TUSSENSTOP 4:
HERTenHoeve De Lavei

Altijd bijzonder een ree in het wild. En dan … fietst u doodgemoederd door het coulissenlandschap en ziet opeens een hele roedel edelherten. In de weilanden rond HERTenHoeve de Lavei staan ze sierlijk te grazen en kijken u met hun glanzende ogen aan. Een goed leven hebben ze. Daar doen Gerrie en Ruud Geerligs elke dag weer hun best voor. Puur, eerlijk hertenvlees ligt er op uw bord als uw hertenvlees in Geesteren koopt. 

En een paar leuke plekjes om even van de fiets te gaan.